HTML

yaku news

Egy hír egy írás.Szabad asszociációs írások az index és az Origo híreiből.

Friss topikok

  • grayer: jaj de jo sotet mocskos galandferegszagu. nikkév jut eszembe nekem is, es nem csak a bibliazas miatt (2010.06.29. 22:46) A négy lovas
  • NickelADeón: Te vagy a legjobb! (2010.05.11. 19:21) viaszos álmok
  • mooncat: fain, nekem tetszik! (2010.03.29. 16:55) júdás testvérei
  • NickelADeón: Azért érzem rövidnek mert szeretek ezekben az írásokban tartózkodni hosszasan. (2009.12.09. 11:55) Zombie Land
  • mooncat: super! szegény kisjézus hamar kivérzett... (2009.11.10. 16:09) A mező lánya

Linkblog

a plébános úr

mindyakuza 2009.09.27. 19:12

index.hu/bulvar/hirek/2009/09/22/kessel_rabolt_bankot_a_lengyel_pap/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

A plébános

 

 

 

A plébános úrnak fájt a nyaka csak úgy ropogott mikor felült az ágyban, a szoba ajtó résnyire volt csak nyitva feltette a szemüvegét és kilesett az ajtó nyíláson mennyi lehet az idő.

-Ó már fél hat van! Kiáltott fel, a kur......, és ki is mondta volna ha nem jött volna irina a plébános úr házasszonya.

Nyikorgott az ajtó megjelent irina vörös disznó feje lomhán mozgott visszeres lábaival.

-ó hans mit is mondana erre? -gondolta a plébános úr- olyan nagy feje van hogy egy egész lakodalomra való kocsonyát lehetne belőle főzni -a plébános úr kuncogott a gondolatra.

-Dicsértessék! rikoltotta irina- a plébános úr majdnem megfulladva mondta ki az ámen-t.

Jó reggelt plébános úr!!-köszönt újra fütyülve irina, és ez a fütyülés a szavai között afféle fogbéli hiányosságot jelentett.

Protkóval jó fütyülni! Nem kell ahhoz répa sem- gondolta a plébános úr és újra kuncogott magába.

Irina megijedt-jaj plébánossssz úrrr cak nem cuklik -gyorsan elszaladt és egy pohár vízzel tért vissza.

-Hagyja irina, kérem hagyja, inkább készítse ki a reverendám-mondta vörös arcbőrrel- még a beszédemet elő kell készítenem.


 

Gyorsan a szobába vonult bekapcsolta a lap-topját miközben kikiabált.

-Irina!Kérem hozzon valami fájdalom csillapított tegnap sokáig dolgoztam a mise anyagán és fáradt vagyok.

-Hozom plébánossz ! úr máris hozom!

A lap-topon megkereste a postaládáját és remélte hogy hans elküldte neki az aznapi anyagot, bízott benne, hogy hans most nem lopott a nettről beszédeket mert a múltkor is kis híján beégett az egyik beszéddel amit a missziós nővérek körmenetén tartott, éppen a mondókája közepén járt amikor az egyik apáca felkiáltott- úristen ez a pápa beszédje 1972-ből? még a lourdes-i szent szűz barlangjában olvasta fel!- Muszáj volt rögtönözni így eléggé vegyesre sikeredett a beszéd és, megszaporodott a hüppögés mikor a házi áldásból idézet összefüggéstelenül. De megúszta.

Kinyomtatta a szöveget hona alá csapta majd felöltöztette magát. .miközben irina öltöztette csak úgy szuszogott.

Elhatározta hogy mihamarabb lecseréli ugyanis büdös volt a szája és semmi nem bosszantotta jobban fel mit ez a reggeli szeretet teljes mocsárszag, egyszer sikerült is a cipőjére hányni de ezek részlet kérdések.

A konyhai órára nézett,-már fél hét? úr isten! rohanjunk irina rohanjunk!-szaladtak a gyöngykavicsos kerten át ahol gyönyörű bukszusok zöldelltek.

A lélekharag mély bronzos kongása, a plébános úr ideggócain táncolt- jaj már megint ez a mise- gondolta. De túl kell rajta esni..


 

Fellépet az oltár elé nagy csend fogadta idegesen fickándoztak a ministráns fiúk, az öregasszonyok sápadt kenyér képpel szorongatták az olvasót és motyogtak, az öregemberek meg a kézelőjükkel babráltak és lélekben már kint itták a pofa sört václav kocsmájában.

A plébános úr kihúzta magát köhentett egyet, már csak a glória hiányzott a feje körül csupán, szóval köhentett egyet és kimondta az első szót, de megcsörrent a telefonja még szerencse hogy Mozart rekviemje volt beállítva csengőhangként egyébként a Benny Hill show zenéje az jobban tetszett neki meg is volt és szerencséje nem az szólalt meg.


 

A püspök úr!-jelentette ki – Elnézést azt fel kell vennem- a vonalban hans volt pálinkás hangon ordibált.

-Allo krystof! itt hans, was is my beszéd ha? remélem jól sikerült.

-hülye vagy? ilyenkor hívsz misét tartok éppen!-az első sorokból kuncogás hallatszott

-Jah gut bocsas meg este érted mehetek motorral!

-igen de hívj fel este te fos...../talicskát akart mondani./ De egy öregember előre esett a nevetéstől és úgy szedték össze remegve a többiek.

-elnézést kérek ezért a kis intermezzóért a püspök úr nagyon erőszakos még egyszer elnézést- mondta határozottan és folytatta a celebrálást.

Végig csinálta a misét de beszéde közben itt-ott kacajok hangzottak fel, ilyenkor nagyokat nyelt de befejezte és végig csinálta.


 

-Drága híveim holnap és holnapután Pavel atya fog misét celebrálni mert szemináriumra kell mennem a püspök úrhoz, -néhányan kacagtak. Az ég legyen veletek, menjetek békével.


 

A plébános úr kenetteljesen kezet fogott a hívekkel érezte az újaikat a csontot mintha hullákkal parolázna néha félt nehogy erősen megszorítsa mert volt már rá példa egyszer egy öregasszony két ujját is sikerült eltörnie még kezdő korában hiába akkor még lelkes volt.

Este türelmetlenül várta hans-t aki egyszer csak megállt a motorjával

hozott bőrkabátot és indultak varsóba egy röpke hétvégére ,szerette ezeket a hétvégéket szerette a kokain illatát a WC kagylón meg a nagy vodkázásokat a top less bárba, szerette az apáca ruhába öltöztetett ukrán szukákat azok sosem fogaznak finom nép.

Első este sikerült has-al berúgni, olyannyira hogy nagy karlendítésekkel meg hangos zig heil! kurjongatásokkal vánszorogtak varsó utcáin.


 

Másnap újra ugyanabban a csehóba mentek egy francia csajt meg egy ukránt választottak a katalógusból, majd vadul hemperegtek miközben a bibliából olvasott fel. Harsányan nevettek majd nagyokat ettek, elmentek pornómoziba is éppen indultak vissza a csehóba mikor a plébános úr észrevette hogy ellopták a kabátját az összes iratával és pénzével együtt, a plébános úr dühöngött.

Mérges volt arra a birkára aki ellopta a cuccait, a bárban tombolt, hans megpróbálta nyugtatni de ő elrohant egy késsel beszaladt az első bankba és erélyesen a pultba vágta a kést -Pénzt!- mondta határozottan, miközben képzeletében megjelent az isten csóválta a fejét de fentről ledobott őt złotyit csak úgy pörgött a márvány pulton a plébános úr kiszaladt a bankból és még az ajtóban halkan mormogott egy dicsértessétek.

A többire nem emlékszik mert részegen feküdt valami kis sikátorba mikor a rendőrök rátaláltak hangos káromkodások közepette dobták be a meseautóba


 


 


 


 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindyakuza.blog.hu/api/trackback/id/tr401411188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása