HTML

yaku news

Egy hír egy írás.Szabad asszociációs írások az index és az Origo híreiből.

Friss topikok

  • grayer: jaj de jo sotet mocskos galandferegszagu. nikkév jut eszembe nekem is, es nem csak a bibliazas miatt (2010.06.29. 22:46) A négy lovas
  • NickelADeón: Te vagy a legjobb! (2010.05.11. 19:21) viaszos álmok
  • mooncat: fain, nekem tetszik! (2010.03.29. 16:55) júdás testvérei
  • NickelADeón: Azért érzem rövidnek mert szeretek ezekben az írásokban tartózkodni hosszasan. (2009.12.09. 11:55) Zombie Land
  • mooncat: super! szegény kisjézus hamar kivérzett... (2009.11.10. 16:09) A mező lánya

Linkblog

A négy lovas

mindyakuza 2010.06.27. 19:56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


index.hu/tech/2010/06/25/europa-szerte_felbukkant_a_lofeju_ember/

 

 


Nem fogod elhinni de én tudok egy s mást a világról, és arról ami most történik már akkor sejtettem 25 évvel ezelőtt mikor két gyengeelméjű kölyökkel mindenféle tetemeket hordtunk vasúti sínekre egy olyan városban ahol már a születés is kész produkció. Kis retkes utcák, alkoholisták, cigányok mindenféle szociális háló és jövőkép nélkül. Mint a parton vergődő halak, üveges semmibe meredő tekintettel éltünk itt ebben a nyomorúságos farkaslyukban távol mindentől. De leküzdtem a dolgokat és kimásztam a mocsárból, minden egyes évem közelebb vitt a megoldáshoz a ma már nem is nagy titokhoz, hogy jön az apokalipszis és a tetemek amiket a vasúti sínekre hordtunk a két habókossal legyen az kutya, disznó vagy, csirke csak előzményei annak ami most következik. Áldozati oltárnak gondolom ma már a semmibe futó sínpárokat és a rájöttem hogy semmi sem volt az életemben hiábavaló egy dolgot szolgáltam eddig is és csak a jelre várok amit isten küld majd egy bizonyos napon. Ilyen dolgokra gondolok miközben Ham and eggs -et eszek valahol Kaliforniában egy útszéli autós pihenőben , ahol megállt az idő James Dean fotói vigyorognak a falakról és a zenegépben is a hatvanas évek lemezei vannak, nem cserélték őket évek óta, Bill Haley meg az a nyomorúságos Elvis, nyálas bakelitjei sorakoznak csak nem összeragadva a portól és a melegtől. A pincérnő unottan szolgál ki, én pedig mikor ránézek nem a Tündi bündi kék szemeit látom, hanem az üres szemgödreit, hiába locsolgatod magad a piacon vett ócska hamis parfümökkel, attól még galand féreg szagod van és a mosolyod is mintha állkapcsok nélküli mosoly volna.

Nyögve felkelek az asztaltól és fényesre pucolt fekete koporsómmal egy Lincoln Continental-al Sacramento felé tartok, fontos tárgyalásom lesz a Hotel Holiday Inn-be a Fukiyama Inc képviselőjével, megint valami vacak kis sárga törpe akivel egyezkednem kell, ritka nehéz velük üzletet kötni. Nem érdekes a munkám, csak azért van, hogy addig is míg meg nem kapom a megfelelő üzenetet, szóval addig is tudjak élni. A szálloda halljában egy szőke ribanc fogad Naomi Cambell parfümjét érezni rajta, hülye ízlése van annyi bizonyos, amikor rám néz vigyorog, és beszél valamit, én ránézek miközben nézem a száját és mintha azt suttogná- dugni akarok veled? Én hangosan és határozottan válaszolok -Nem, nem duglak meg, bárhogy is szeretnéd!-erre mindenki rám nézz,a szállodai portás is elhanyagolja a két előtte toporgó Detroiti kisnyugdíjast és engem figyel. Én a csaj tekintettét keresem nem mentegetőzöm, kicsit zavartan de határozottan mondom -Na lássunk munkához! Hol van Yamamoto Úr?

Ő ismét rám nézz de most már mintha nem is történt volna semmi belefolyik a részletekbe és zavartan turkál a papírjai között. A szálloda konferencia termében találkozunk a kis patkányokkal átnyújtom a papírokat ők is átnyújtják a saját szerződésüket és valami hülye japán italt is ajándék gyanánt, én köszönésképpen biccentek alá írjuk a papírokat és megköszönöm az ajándékot, amit miután végeztünk odanyújtok a tolmácsnőnek aki belepirulva elveszi, és a szemei mintha azt mondanák megihatnánk a szobádban és dughatnánk egyet, én kezet fogok vele, és megköszönöm a közreműködést. Majd a táskámba hajigálom a papírokat és ott hagyom az üveg japán itallal szürke Dior kosztümjébe. Biztosan valami bocsánatkérés szerűt várt tőlem a hallban lezajlott incidensért, de úgy gondolom az az üveg ital tekinthető bocsánatkérésnek igya meg a díjbeszedővel akit minden hónapban izgatottan vár és tőcsköljenek egyet, elvégre erről szól az élet.

A szállodai szobából felhívom frank -et és beszámolok arról, megkötöttük a szerződést a japánokkal, ő lelkendezik én is úgy csinálok mint aki örül beszél valami jutalékról is, na az aztán végképp nem érdekel kinyomom a telefont, és fáradtan leheveredek az ágyra babrálok a tv távirányítójával míg meg nem találom a CNN-t valami vízfejű riporter beszél az olajválságról egy-két percig néztem még, aztán elaludtam.

Este van már mikor magamhoz térek, a CNN-en valami időjárási katasztrófáról tudósítanak, nem érdekes, vacsorát rendelek vörös lazacot szarvasgombával, meg olcsóbb 25 dolláros pezsgőt. Éppen megnyitottam a csapot a fürdöszobában amikor is meghallom Khyra Phillips tyúk hangját amint sikoltozik, a Breaking News-ba szóval sipákol és szalad az esőben és ahogy szalad nem győzi lesöpörni magáról a békákat amik ezrével hullnak alá az égből és Kyra még hangosabban rikácsol mint szokott én lerogyok az ágyra és érzem, hogy megjött az első jel ami nekem szól, egészen biztosan eljött az én időm.

Keresem a képernyőn a várost ahol mindez történik Tokyo, ezt tekinthetem isteni sugárnak, örömmel konstatálom hiszen a jövőhéten úgy is el kell repülnöm, megnézni a japánok üzemét és a gyártási folyamatokat, hogy minden rendben legyen, kimegyek és mindent de mindent megfogok tenni annak érdekében, hogy szolgáljam az Úrt a végítélet végrehajtásában. Bár még nem tudom mi lesz a feladatom, de majd arra is rájövök egészen biztos. Sietősen a szállodai biblia keresésébe kezdek, meg is találom az egyik éjjeliszekrény fiókjában, gyorsan a jelenések könyvéhez lapozok keresem a megoldást, túrom a sorokat, amelyek susognak a fülembe és irányítanak, robot akarok lenni! Az Úr robotja én kis R2D2, isten bibliai robotja. Falom a sorokat de semmi iránymutatást nem találok megittam egy pohár pezsgőt és elaludtam.


Álmomban egy sűrű és sötét erdőben jártam nagyon elcsigázottnak és számkivetettnek éreztem magam szomjúság gyötört, miközben vonszoltam magam és bukdácsoltam a felázott talajon. Egyszer csak lópaták dobogását hallottam egyszerre több ló is lehetett, úgy remegett a föld mintha egy vulkán mélyéről törne fel valami láva, hatalmas erővel. Ekkor megjelent négy szilaj ló egy fehér, egy fekete, egy tűzvörös, és egy fakó ló, felém rohantak én összekucorogtam a földön ahogy felém értek megálltak és én félve néztem fel rájuk néztem a szemüket olyan volt a tekintetük mint valami mély és sötét kút.
Reggel a szobaszolgálat ébresztett, a reggelinél tovább lapozgattam a bibliát és akkor egyik pillanatról a másikra beugrott Lehet, hogy ez a furcsa álom lesz a kulcs?. A lovak az apokalipszis lovasai igen talán ez lesz a megoldás. A biblia a következőt írja az apokalipszis négy lovasáról:

Jel 6,1 – Jel 6,2 
Következik a pecsétek megnyitása. Az első négy pecsétnél négy lovas vonul fel. Az első fehér lovon ül. Nyíl a fegyvere, ami a keleti királyok szimbóluma. 

Jel 6,3 – Jel 6,4 
A második pecsét feltörésekor a második élőlény felszólítására megjelenik egy vörös ló: a polgárháborúk jelképe. 

Jel 6,5 – Jel 6,6 
A harmadik csapás a fekete lóval ábrázolt drágaság, éhínség, mely minden háború következménye. Isten irgalmából nem terjed ki mindenre a drágaság, így az olajra és borra sem. A dénár volt a római birodalomban a napi megélhetéshez szükséges pénz (Mt 20,2). 

Jel 6,7 – Jel 6,8 
A negyedik pecsét feltörésekor megjelenik a Halál és kísérete. A halál a háborúk és az éhínség következtében fellépő pestist jelenti, ezért lovának színe fakó (sárgászöld, hullaszínű). – Mind a négy ló az Isten nélküli hatalom terjedését szimbolizálja.


Tehát az én értelmezésem szerint a fehér ló isten győzelmes igéjét jelenti, a vörös ló a háborút, a fekete az éhínségnek a fakó pedig a halálnak a jelképe.

 

A hétvégét floridai házamban töltöttem és ötletek híján az interneten turkáltam világvége, lovak szavakra keresgéltem. Amikor is, az egyik videomegosztón találtam egy videót amin egy szürke ló fejű ember bohóckodott légyölő galócát zabált miközben majomkodott de nagyon tettszett a fejét eltakaró lófej maszk, egyszer csak levette a maszkot és egy kis sárga maki bujt elő belőle, egy kis jappó. Jobban utána néztem a videónak és megtaláltam, hogy a videón szereplő fickó művész neve Wotaken nagyon megörültem annak, hogy japán, és elhatároztam, hétfőn amint végeztem a gyárral mindenképpen felkeresem. Hétfő reggel még besétáltam az első fegyverboltba és vettem egy elektromos sokkolót meg négy olyan nyakörvet amit kutyáknak talált fel valami svájci zsidó arra az esetre ha kutya kicsit elkóborolt volna a gazdájától egy kis piros gomb megnyomásával pár száz volt elektromos áramot vezet a drága kis kedvenc izomrostjaiba. Vettem még egy Magnumot is ,nem tudom miért de úgy éreztem szükségem van rá.

A facebook-on megtaláltam Wotaken címét a Nogizaka metrómegálló közelében lakik egy elhagyott gyárépületből átalakított műterem lakásban, nem találtam otthon de az utcán egy újságárus ismerte és azt mondta ilyenkor mindig Blue Cube nevű helyen rohad, ami egy úgymond alternatív hely vagy drogtanya ahogy tetszik. A hely a Tsukishima metrómegállónál volt taxival mentem oda, a taxis furán nézett rám és miután kiszálltam gyorsan elhajtott. A hely igazi romkocsma képét mutatta, junkie-k, biciklis futárok, leharcolt bölcsész csajok, undorral járkáltam köztük mintha otthon lennék a szülővarosomban, vér genny és mocsok mindenütt. Wotaken egy kis helyiségben ült érdekes módon a szürke lófej ismét vele volt, egy csajjal beszélt valamit Marinettiről meg a futurizmusról, kis buzi gondoltam. Felé álltam és mintha a csaj nem is lenne ott és megszólítottam-helló Jack Harrow vagyok New Yorkból! a Purple Egg múzeum igazgatója, nem tudom hallottál-e már rólunk?-miközben a kezemet nyújtottam felé- láttam a performance-odat a videomegosztón, nagyon érdekesnek találtam és szeretném ha egy fél évre eljönnél velem New Yorkba csinálok egy pár workshop-ot ahol te a főszereplő lehetnél. Furán nézett rám majd azt mondta oké beszélhetnünk róla- én erre bólintottam és egy papírfecnire ráfirkantottam a telefonszámomat ahol elérhet. Majd közöltem vele, hogy holnap ebéd időben keressen meg a Mercure Hotel Ginza szállóban szívesen látom ebédre és meg beszélhetjük a részleteket. Ha tudja hozza magával a lófejet is nagyon tetszik.

Ő zavartan hebegett habogott valamit de nem vártam meg, hogy befejezze a mondandóját és otthagytam őket. Már csak zavaros hangfoszlányokat hallottam. Briliánsan tudok hazudni ez az egy e-világbéli erényem van, már gyerekkoromban is remekül megéltem a hazugságaimból.

Este még a bárban ücsörögtem egy kicsit és egy Dianna Krall-ra hajazó japán csaj unott zongorajátékát hallgattam valahonnan ismerős Stan Getz számot játszott, lágyan csaknem álmosítón siklott a billentyűkön a keze. Én pedig a bibliát lapozgatva az összefüggéseket kerestem és, hogy egyáltalán mit akarok ettől a kis majomtól, aki szürke lófejben művészkedik? Aztán később rájöttem, hogy a szürke ló a halál jelképe és az a kis majom játszik a halállal, sőt gúnyt is űz belőle láttam a videón ahogy falta a bolond gombát és a tűszúrás nyomokat is a karján az ideges lábmozgás és az elszorított alkar is heroin használatra utal. Szóval ez a kis fasz játszik a halállal.

Másnap nagyon vártam a találkozást Wotaken zavarban volt mikor belépett a szálloda vörös márvány éttermében én homárt ettem, ő meg valami japán specialitást alga ágyon, undorral szaglásztam a pincér felé amikor kihozta mocsárszaga volt az ételnek, mocsárszaga csak úgy mint eddigi szaros életemnek. Felcsaltam a szállodai szobába ott mégis csak nyugodtabb a légkör mondtam és mindent részletesen megbeszélünk, amin a szobába léptünk, sokkolóval a földre tepertem, és gyors kötözőkkel összekötöttem a végtagjait majd ráhúztam a fejére a szürke ló fejet és felültettem a félig ernyedt és kába testet majd lefilmeztem ahogy összerogy és visszahull a padlóra, egy párnát nyomtam a fejéhez ügyelve arra, hogy a kamera fókuszába essen és felhangosítottam a rádiót, hülye Madonna szólt, szóval felhangosítottam a rádiót, és a párnán keresztül fejbe lőttem. Aztán cigarettára gyújtottam, megnéztem, hogy sikerült e a felvétel megnyugodva vettem tudomásul, hogy igen.

Aprólékos munkával eltüntettem a nyomokat és boldogan raktam fel a videót a youtube-ra az alábbi bibliai idézettel:- Következik a pecsétek megnyitása: A negyedik pecsét feltörésekor megjelenik a Halál és kísérete, amit pestis követ majd, és véget vett ezen földi nyomorúságnak és elhozza isten országát.

Csodálatos érzés árasztotta el a testemet a videó nézése közben János apostolnak éreztem magam, én vagyok János apostol aki már nem csak egy kis R2D2, hanem egy olyan ember aki érzelmekkel és tettekkel is szolgálja a teremtőjét fényes szőrű bárány a nyáj legfényesebb szőrű báránya.

Miután a szállodai személyzettől kértem fekete zsákokat az öltönyeimnek, szépen feldaraboltam Wotaken-t majd levitettem a takarítókkal a szemét tárolóba. Nem féltem, hogy lebukok Isten velem van. Aztán megírtam a gyárról a jelentést, és hazautaztam, a cégnél pezsgővel ünnepeltek a cégvezető megölelt éreztem rajta a titkárnője illatát Sandra Bullock pfffff…milyen alpári kis kurva lehet. Majd a vezetőség előtt dicsérte érdemeimet, te szarházi pénzes puttony gondoltam miközben az arcába mosolyogtam azzal a szép a fogam és okos a tekintetem mosollyal, ami annyira kell a versenyszférában.

Szóval mosolyogtam és arra gondoltam ő lehetne a fehér ló, és ő jeleníthetné meg a keleti királyokat nem sokat gondolkodtam a dolgon és még aznap délután a jelmezkölcsönzőket jártam lófejeket vettem egy feketét, egy vöröset, és egy fehéret. Az eladó jó pofizott és azt mondta a jelmezeket is vigyem el, mert az -benne van az árban és hozzá tartoznak,-de nekem csak a lófejek kellettek, végig nézett az öltönyöm és csak annyit mondott Céges buli lesz mi? Én egy ideges összezárt fogsoros aha-t mondtam csak

Az első videómat még csak 2000-en látták egy hét alatt, de már néhány tv csatorna is beszámolt a különös videóról a youtube-on, és a rendőrség Netes nyomozó csoportja is felfigyelt rá, ez jó hír! Hiszen egy kis vízcseppből is lehet Cunami Hát nyomozzanak csak, tegyék csak! Én védett vagyok mindenféle szempontból, nem történhet bajom, hiszen fontos ügyet szolgálok! Figyelmeztettem az emberiséget a hamarosan bekövetkező kataklizmáról, a gondolatra, hogy tiszta a lelkem az úr előtt elmosolyodtam. A videó nézettségét kevésnek találtam, nem lehetek hírvivő így! Senki nem vesz komolyan, új megoldáson gondolkodtam amikor is eszembe jutott, hogy napok óta arról pofáznak a rádiók és a tv-k, hogy a Google Earth épp mostanában frissíti a New York- i utcák fotóit és az egyik honlapon meg is van adva a pontos nap és dátum, hol melyik utcában jár a Google-s autó, na ez még jól is jöhet, utána nézek, hogy holnap hol jár a kocsi, találtam egy időpontot ami megfelelőnek tűnik. Este hatkor a Spring Street-en a Soho-ban na az megfelelő lesz, mindent előkészítek mister puttonynak szépen. Bepakolom a sokkolót, és a fehér lófejet és egy pár headset-tel ellátott CB rádiót, a Lincoln csomagtartójába és az elektromos kutya nyakörvet is, a Magnumot sosem veszem ki a kesztyűtartóból.

A cégnél egész nap jó kedvemben voltam, viccelődtem a kávéautomata előtt, puttonyt figyelem milyen dölyfösen jár, hogy remeg a tokája miközben hangosan magyaráz a háta mögött úszó sleppjének, és fel alá vonul a folyosón, ajtók nyílnak előtte és utána is. Folyamatosan figyelem az én fehér királyomat, csak a megfelelő alkalomra várok amikor nincs bent nála senki. Kettő és három óra között szokott lenni holt idő az irodában idegesen nézem az órát egész nap aztán egyszerre csak kihall az iroda, vissza nem térő alkalom idegesen kopogok a mahagóni ajtón, majd belépek, fehér királyom olyan fényárban ül mintha azt akarná mondani -már vártalak és állok elébe, legyek én a következő áldozati bárányod.

Meghívom vacsorázni a Cristal Lake étterembe, nagyon örül a meghívásnak és csodálkozik, hogy kaptam asztalt nagyon nehéz asztalt kapni ugyanis, egy hónapra előre le van foglalva az összes. Persze, hogy nem kaptam asztalt, mint tudjuk ez nem erről szól, fél hatkor érted megyek mondom végül, ö örül és ahogy megyek ki az ajtón valami senior kinevezésről beszél, miközben veregeti a vállamat. Én boldog és okos mosolyt szimulálok.

A nap hátralévő része az endorfinokról és neurotranszmitterekről szól, boldogon várom már az én kis fehér királyom halálát. A bentley-mel megyek elé, valamit motyog a házvezető nőjéről, én előveszem a bentley ajtajából az elektromos sokkolót és a nyakához nyomom, ő rúgkapál muszáj vagyok a fékre taposni, habzik a szája mikor rárakom az elektromos nyakörvet majd felhúzom a fejére a fehér lófejet kész az áldozati bárány, oops öltönyben nem lehet, lehúzom a zakóját hájas testére szalagozom a CB rádiót, majd fülébe nyomom a headsettet, és végül Ralph Lauren pulóvert húzok rá. A Spring Street-nél kilököm a kocsiból és egy utcával arrébb leparkolok, nincs sok időm mindjárt magához tér, gyorsan kell cselekednem. Megkeresem a távcsövet és a fegyvert a kesztyűtartóból, ellenőrzőm a CB rádiót és a nyakörv távirányítóját. Ébredezik én még nem beszélek hozzá, megpróbálja lehúzni a lófejet ekkor megnyomom a nyakörv távirányítóját nyakához kap és újra összeesik most már beszélek hozzá azt mondom neki hogy álljon fel különben szétlövöm a fejét, ő remegve fel áll meglátom a Google autót amint fényképez meghúzom a ravaszt, hangosan bibliai idézetet suttogok fejbe célzom drága felettesem egy pukkanás és mint egy lufi a lófej szétrobban.

Vidáman vezettem haza, otthon Bee Gees dalokat fütyörészek és már nagyon várom az új Google képeket. Annyira jó kedvem van, hogy rendelek két Call Girl-t végignézem ahogy nyalakodnak miközben bibliát olvasgatok és őszibarackot eszek.


Másnap a cégnél senki nem kérdezett semmit, a főnök nem jött be, biztosan megint vadászik, mondogatták a talpnyalók, persze szerencsére senki nem volt vele olyan kapcsolatban, hogy fel merjék hívni, hetek óta uborkaszezon van, minden cégvezető nyaral valahol az óceánon a magával hurcolt felszopójával, ha így elegánsabb személyi asszisztensével.


Napok óta figyelem a Google Earth képeit és egyik nap meg is jelenik a fehér ló még a lövés előtti pillanatban ott áll mister puttony Ralph Lauren pulóveremben ez elégedettséggel tölt el érzem, hogy végre az utamat járom és van még dolgom míg nem eljön a nap és az eget sötét varjak árasztják el megremeg a föld és eljönnek az apokalipszis lovasai, hogy elpusztítsák ezt a földi poklot.



3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindyakuza.blog.hu/api/trackback/id/tr502114206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2010.06.27. 21:53:57

lájkolom! :)

nick cave és b. e. ellis jutott eszembe róla.

NickelADeón 2010.06.28. 12:53:58

Lefogadom, hogy igazad lesz.

grayer 2010.06.29. 22:46:40

jaj de jo sotet mocskos galandferegszagu.
nikkév jut eszembe nekem is, es nem csak a bibliazas miatt
süti beállítások módosítása