HTML

yaku news

Egy hír egy írás.Szabad asszociációs írások az index és az Origo híreiből.

Friss topikok

  • grayer: jaj de jo sotet mocskos galandferegszagu. nikkév jut eszembe nekem is, es nem csak a bibliazas miatt (2010.06.29. 22:46) A négy lovas
  • NickelADeón: Te vagy a legjobb! (2010.05.11. 19:21) viaszos álmok
  • mooncat: fain, nekem tetszik! (2010.03.29. 16:55) júdás testvérei
  • NickelADeón: Azért érzem rövidnek mert szeretek ezekben az írásokban tartózkodni hosszasan. (2009.12.09. 11:55) Zombie Land
  • mooncat: super! szegény kisjézus hamar kivérzett... (2009.11.10. 16:09) A mező lánya

Linkblog

genetikai apokalipszis

mindyakuza 2009.08.18. 14:29

új hír, új írás:

index.hu/tudomany/2009/08/13/a_genekben_van_a_kihalas/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Genom apokalipszis

 

Dr samuell Lowry azt álmodja hogy fut a tengerparton, mellette egy hím oroszlán fut teljes szimbiózisban a végtelen tájban, csak a tenger sós illata érződik. A két test együtt rohan mintha az egész világ minden idősíkján ugyanaz az esemény játszódna le mindenhol az ő árnyékuk látszódna mintha egyedül lennének az egész világmindenségben. Ekkor feltűnik a nap megtorpannak a fénytől az oroszlán hátrafordul és még egy utolsó pillantást vet Mr lowry-ra aztán a napfényben eltűnik.

 

Majd szalonna szag érződik, halk mormogás a tv-ből, a konyha felől valami mai zaj, hideg reggeli szellő a nyitott ablak felől.

 

Mr lowry az ébresztőórára néz-úristen biztosan elkésem-gondolja.

Felpattan mérgesen rámordul a feleségére -szívem mond miért nem tudtál felébreszteni?

Áá mindegy gyorsan magára kapkodja a ruháit, puszit nyom a feleség nyakára aki csendesen dudorászik-valami bocsánat félét motyog-

Mr lowry kirohan az ajtón beugrik a Volvojába majdnem el űt egy kukájában turkáló hajléktalant az vörös fejjel káromkodik.

 

Az intézetben már várják Dr higgs, és Éva a titkárnője.

Alig húzza le a belépőkártyáját a titkárnő azonnal lerohanja-Jó hogy itt van, már azt hittem sosem ér ide Dr higgs már tíz perce várja.

 

Ő idegesen köpenyt húz majd mint ha nem is hallaná Évát otthagyja és üdvözli Dr higgset.

-elnézését kell kérnem elaludtam, a feleségem mindegy.

-Szóra sem érdemes olvasta Dr Hewitt elméletét az USA genetic-ben érdekes cikk.

-Még nem jutottam el odáig.

-Dr hewitt szerint a genetikai populáció végórái következnek szerintem áltudomány, kérem olvassa el, jó lenne valahogy reflektálni rá esetleg a kamarai tagságát is megszüntethetnénk. Tiszta szenzációhajhász szemfényvesztés az egész cikk, csak azt nem értem egy ilyen lap mint a genetikai szemle, hogy hozhat le ilyen baromságokat.

-Igyekszem felvenni vele a kapcsolatot, meg próbálom tisztázni az ügyet és ha baromság…….

-Mi az, hogy ha baromság? Ez az alak azt állítja hogy az emberi fajnak már nagyon kevés van hátra, ez a szerencsétlen azt mondja, hogy a fajok kihalása genetikailag kódolva van és, hogy előtanulmányai és kutatásai szerint az emberi faj utolsó éveit éli, ez teljes abszurditás mint valami b kategóriás sci-fi badarság.

-Minden esetre beszélek vele mi előtt sarlatánnak bélyegezném.

-ahogy jónak látja csak kérem gyorsan járjon el az ügyben nem szeretném ha ilyen ostobaság okozna pánikot a világban.

-még ma megpróbálom tisztázni az ügyet, és felhívom önt.

-rendben van akkor várom a hívást és vessen véget ennek az egésznek a populáció genetikus szakembereknek ki kell vetnie az ilyeneket a szakmából.

 

Mr lowry még aznap estére lekötött egy találkozott Dr hewitt titkárnőjével.

Az épület ahol találkoztak nem úgy nézett ki mint egy kutatólabor, poros külvárosi negyedben volt, kopott névtábla jelezte Dr Hewitt második emeleti irodáját rozsdás betűkkel.

Régi öreg lift vinnyogva remegve vonszolta fel a második emeletre lowryt ö unalmában a filctollal felrajzolt tegeket nézte meg egy mondatot amit valaki bevésett a lift barna bakelit falába.

 

„Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél” Jézus Él!!.

 

Kilépett a koszos lépcsőházba ahol dr hewitt lakása ajtaja nyitva volt, dr hewitt nyersen kezet szorított vele. miközben a szemébe nézett, és az a szempár olyan volt mint az álmában lévő oroszláné.

-Üdvözlöm dr lowry örülök hogy meglátogatott nagy hódolója vagyok nagyon sok könyvét olvastam és azt kell, hogy mondjam le a kalappal, gratulálok még sok-sok ilyen remek humán genetikusra lenne szükségünk.

-Köszönöm-mondta lowry -de hagyjuk ezt a legutóbbi cikkével kapcsolatban keresem szeretnék egy kis betekintést kapni arról hogy mi ez az egész mi alapján gondolja azt hogy az emberiség és azon belül az emberi faj tömeges kihalása elé nézünk.

-nézze hallott már Mr Spencer Wellsről?

-igen elég jó szakember populáció genetikus mint mi.

-é azt tudja, hogy mivel foglalkozik mostanában.

-igen azt hiszem kutatásokat végez az oxfordi Wellcome Trust Megbízásából. Csádban, Marokkóban, Guineában.

-igen. és olvasott tőle valamit mostanában?

-azt hiszem mostanában nem publikált sehol, vagyis nem tudok róla.

-kanadai kutatokkal végzet vizsgálatokat, mikrobiológusokkal, evolúció kutatókkal, és ökológusokkal akik tengeri kagylókon tanulmányozták az elmúlt kétszázmillió év nagy kihalásait És arra jutottak hogy megfigyelhető egyfajta ciklikusság gondolok itt a dinoszauruszokra, és más faj elpusztulására is azt a megállapítást tették, hogy a törzsfejlődés fáján mindig egy- egy ág hall ki és a kihalás genetikailag kódolt.

-ez teljes képtelenség! nagyon sok tényező befolyásolja a kihalást, környezeti tényezők, alkalmazkodó képesség stb..az ember leigázta a földet, járt a holdon és tud alkalmazkodni zordabb körülményekhez is igaz, hogy nagy a felmelegedés és az okozhat némi problémát túlélésünkben. De környezeti tényezők radikális változása nélkül nem hiszem, hogy egy varázsütésre el kezdenénk meghalni ez orbitális baromság! Ne haragudjon de kell írnom egy válasz cikket az ön cikkéről ezt tisztáznunk kell a tudós társadalom előtt, és sajnálattal kell közölnöm hogy fogom indítványozni az ön tudományos tagságának a megszüntetését.

-ahogy gondolja,-szól ridegen Mr hewitt és kinyitotta a lakás ajtaját.-A viszont látásra.

 

Mr Lowry sétált lefelé a lépcsőn és a liftbe bevésett mondat visszhangzott a fejében

 

” Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél”

 

Otthon gyorsan megvacsorázott és laptopja elé ült elkezdte írni a cikket, a tv alapzajként be volt kapcsolva felesége fáradtan rogyott le a kanapéra.

A híradót hangosan hallgatta, Mr lowry ráförmedt -szívem nem látod hogy dolgozom nem tudnád egy kicsit halkabbra venni?

Odanézett és a képernyőn rengeteg hullát látott a kínai tv-től vették át az adást, több ezer meztelen férfi nő és gyerek feküdt egy nagy hangárban. A kínai hatóságok szerint egy szekta tömeges öngyilkosságáról van szó több ezer halottat találtak, Jiu mey-t a szekta vezetőjét gyanúsítják a gyilkosságokkal valamilyen gáz végzett velük a halál oka fulladás. Az emberek mint a partra vetett bálnák egymás hegyén hát feküdtek mint Auschwitzban. A hír után sport hírekkel folytatták a műsort majd megszakították a világ többi tévé csatornája is talált halottakat több ezret szinte minden országból jöttek jelentések ugyanaz a kép mindenhonnan jiu mey nemzetközi vallási szektáival hozták összefüggésben de volt olyan ország ahol nem működött a szekta és még is több tízezer halottat találtak Marseille-ben 8000, Berlinben 12 000, Budapesten 6,000 Prágában 7200 stb. stb.

 

Mr lowry gyorsan a telefonhoz ugrott és higgs el beszélt akit megpróbált rávenni arra, hogy jobban nézzenek utána a hewitt elméletnek.

Badarság -mondta Mr giggs és letette a kagylót.

Újra tárcsázott Mr hewittet hívta

-halló Mr hewitt?

-igen én vagyok

-látta a híradót?, látta a hullákat? lehet, hogy igazuk van.

én nem állítom hogy így lenne, de benne van a pakliban szeretnék újra találkozni önnel

-Ö izé most pár napra elutazom talán utána rendben van majd hívom ha visszaértem.

-köszönöm és várom a hívást

 

Másnap reggel Mr lowry a könyvtárba majd a kutatóintézetbe hajtott és a kihalási eseményeket és ciklikusságát vizsgálta Ordovícium-szilur időszak, késő devon, Perm-triász kor, Kréta-tercier kór kihalási eseményeit tanulmányozta, majd valami gén elemet keresett ami bekapcsolhatja az emberi genomban a kihalás ösztönét. Genetikai drifft-et vizsgált semmi.

A kutatóintézetben folyamatosan szólt a rádió az evolúció genetikusok folyamatos konzíliumot tartottak de semmi érdemlegest nem találtak.

A rádió és tv adók egyre több képet és egyre több hullát mutattak az emberek kocsikba ültek felpakoltak és menekültek vidékre már minden városban voltak tetemek akik megmagyarázhatatlan módon öngyilkosok lettek, végeztek magukkal majd a családjukkal is. Egy két elhagyott faluból jöttek olyan hírek, hogy ott mindenki életben maradt, ezért elkezdődött a kivándorlás ezekre a vidékekre de később már ott is megmagyarázhatatlan öngyilkosságok történtek.

Egy eldugott kis faluban apáca zárdát találtak, élettelen öngyilkos apácákkal. Egyes tudósok világjárványról beszéltek, mások az ételszínezékek és ízfokozók emberi szervezetre gyakorolt hatásáról.

Mr lowry már napok óta hiába próbálkozott hewitt telefonján de mindig az üzenetrögzítő kapcsolt be.

A földön eluralkodott a pánik észak koreai, meg iszlám vegyi fegyverekről beszéltek ami az emberi idegrendszerre hat. Mr lowry nem tudott hinni nekik, de nem tudott hinni Spencer Wells -nek és hewittnek sem.

 

Egyik nap megcsörrent a telefonja, egy agykutató professzor hívta fel

-mr Lowryval beszélek?

-igen miben segíthetek?

-önhöz irányítottak érdekes tényekre lett figyelmes egy kis falu seriffje, nagyon érdekes dolog, szóval a falu eléggé el volt zárva eddig a világtól és nem volt áram hálózata a napokba bekötötték az áramot a faluban és a kábeltévét is szóval amióta a kábel tv adásait nézik az emberek egyre több ember meghall nem tudom mi készteti erre őket de már tíz halottjuk van egy hét alatt.

-és mi közöm nekem ehhez talán a hírekből nyernek inspirációt.

-az lehetetlen, mind kiegyensúlyozott párkapcsolatban élő boldog ember, a falu papja is köztük van mivel tudja magyarázni ezt? a vallásban az egyik főbűn az öngyilkosság.

-nem tudom, de az Eurosport vagy az MTV még soha senkit nem ölt meg ez teljes képtelenség.

-én nem tudom de nem találja érdekesnek?

-de igen egy bulvárlap biztosan érdekesnek találná, de kérem engem ne zaklasson ilyenekkel.

 

 

Mr lowry még sokáig dolgozott az intézetben, majd fáradtan haza vezetett, otthon vacsorázott, bekapcsolta a tv-t és elaludt álmában újra futott a tengerparton meztelenül, mellette az a gyönyörűséges nagy oroszlán akinek a szemébe nézett majd Mr hewitt hangját hallotta az oroszlán szájából.

Félálomban felült, a tv képernyőjén késő esti teleshop ment és Mr hewitt hangja-

öld meg magad! Gyerünk a konyhába, vágysz a halálra öld meg magad! öld meg magad! Az egész helyiség visszhangzott.

Kisétált a konyhába lenyitotta a sütő ajtaját beledugta a fejét és olyan érzése támadt mintha az oroszlán szájába dugná, dobpergés és elhalványuló cirkuszi fények mellett.

A gáz még sercegett mint a tenger morajlása, és suttogó hangon egy mondat hallatszott

 

” Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az erősebb az embereknél”

 

 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindyakuza.blog.hu/api/trackback/id/tr581319714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2009.08.18. 23:17:32

bárcsak így lenne... :)

újfent graulálok!

NickelADeón 2009.08.23. 14:06:28

Nagyon szép történet!

NickelADeón 2009.08.24. 14:52:21

Bar egy kicsit sok benne a tudomanyos resz...
Nem akarlak mindig agyondicserni... :)
Kedvenc mondatom ebbol:
"Kisétált a konyhába lenyitotta a sütő ajtaját beledugta a fejét és olyan érzése támadt mintha az oroszlán szájába dugná, dobpergés és elhalványuló cirkuszi fények mellett."

mindyakuza 2009.08.24. 16:22:36

teljesen igazad van! ez egy elhibázott és elsietett írás
talán nem kellett volna publikálni azért sem szeretem a bloggokat mert"muszáj " írni ,hogy naprakész legyen a blog ,és hát ez nem mindig sikerül.Teljesen egyetértek.
Köszönöm egyébként,hogy odafigyelsz rá.
üdv yaku.
süti beállítások módosítása